Retourneren en ruilen

Is uw bestelling niet in orde of bent u er niet tevreden over? Geen probleem. U kunt het aankoopbedrag terugkrijgen of een vergelijkbaar, geschikter product uitkiezen. U bent ons geen uitleg verschuldigd. Lees hieronder meer over ons retourbeleid..

Wanneer mag u producten retouneren ?
Bij Minicar-Parts heeft u het recht om een product te retourneren. Als u hier gebruik van wilt maken, dan dient u dit aan ons te melden binnen 14 dagen nadat u het product heeft ontvangen. Vervolgens heeft u nog 14 dagen de tijd om het product daadwerkelijk terug te sturen.

Hoe gaat het retour sturen in zijn werk?
1) Invullen retourformulier:
Voeg bij het retour sturen altijd het (zo volledig mogelijk) ingevulde retourformulier toe. Dit formulier kunt u bij ons opvragen of hier dowloaden: 

DOWNLOAD RETOUR FORMULIER

2) Versturen van het pakket:
U stuurt zelf het product of de producten terug naar Minicar-Parts. Plaats het retourformulier samen met het product of de producten in de orginele verpakking. Ons retouradres is:

Minicar-Parts
Oosterinslag 1
3871 AL Hoevelaken

Voor het verzenden kunt u bijvoorbeeld hier de diensten Post NL gebruiken.

3) Vervolgprocedure:
Zodra wij uw retourzending hebben ontvangen, wordt deze gecontroleerd. Als deze akkoord bevonden wordt, zullen wij - afhankelijk van uw wens - het product omruilen of het aankoopbedrag terugstorten inclusief eventuele leveringskosten voor het geretourneerde product. Voor het terugstorten van de leveringskosten geld dat de complete bestelling word geretourneerd. Heeft u gekozen voor het terugkrijgen van het aankoopbedrag? Dan staat dit zo snel mogelijk - en uiterlijk binnen 14 dagen na ontbinding van de aankoop - op uw rekening. Indien onze retourafdeling het product binnen de 14 dagen na ontbinding nog niet heeft ontvangen, dan kunnen wij u vragen om een verzendbewijs, voordat wij overgaan tot uitbetaling van het aankoopbedrag.

Hoe zit het met de verzendkosten?
De verzendkosten zijn voor uw eigen rekening als u gebruik maakt van uw herroepingsrecht. Tenzij anders is overeengekomen met Minicar-Parts. Indien u een product wilt ruilen zijn de verzendkosten van Minicar-Parts naar u voor onze rekening.

Verzendkosten die bij retour wel door ons worden vergoed:
Bijvoorbeeld een (pak)fout in levering of bij onverhoopte transport schade. Vergoeding vindt plaats op basis van kosten PostNL

Belangrijk om te weten..
Voorwaarden en uitzonderingen voor het retouneren:
Als u een product retour stuurt, dient u alle geleverde toebehoren mee te sturen. Het product moet - indien redelijkerwijs mogelijk - in originele (nieuw)staat en in de oorspronkelijke verpakking naar ons teruggestuurd te worden. Voor gebruikte producten, welke niet meer als nieuw verkocht kunnen worden, kan Minicar-Parts een vergoeding in rekening brengen. Het is mogelijk dat deze vergoeding gelijk is aan het aankoopbedrag.

Sommige producten kunnen vanwege hun aard helemaal niet worden teruggestuurd:
Producten die speciaal voor u besteld zijn kunnen, mits in overleg met Minicar-Parts, niet geretourneerd worden. Wij brengen u altijd op de hoogte wanneer een onderdeel speciaal voor u besteld moet worden. Dit is ook zichtbaar op de factuur.